Time 4 Change

Om te beginnen bij mezelf, met mezelf en alles wat ik tot nu toe op het gebied van mijn ondernemerschap heb ondernomen of in mijn leven doe en laat waar ik niet tevreden over ben. Allereerst het ondernemen. Ik heb ‘te weinig ondernomen’, me daarentegen wel druk gemaakt voor het belang van andere ondernemers en het ondernemersklimaat’. Ook leiding gegeven aan mensen en hen geïnspireerd anders te werken. Bewaakt dat de gekozen waarden ook werden nageleefd. Mensen gecoacht op persoonlijk leiderschap en effectiever werken, co-creatie in het kader van het nieuwe (samen)werken. Hartstikke leuk. Niets is een mooier compliment dan weer een twinkeling in de ogen te zien van iemand die weer met zijn / haar talent op de goede plek zit of anders durft te werken en daar meer plezier aan beleeft.

Wat dat aangaat voel ik me in mijn element om als ‘verandermanager’ te werken, die zowel organisatorisch en zakelijk de boel op orde brengt als naar het menselijk potentieel kijkt en talent helpt ‘ont-dekken’.

Met al dat werk was ik zo druk, dat ik vergat zelf te doen wat ik het liefste doe. Groepen en individuen trainen, coachen en van koers helpen veranderen. En om dat te kunnen doen heb ik klanten nodig die dat willen of een ‘verander-vraagstuk’ hebben. En daar zit hem de crux. Ik ben niet bezig geweest met het werven van nieuwe klanten omdat ik het te druk had in Utrecht, te veel op de inhoud gericht was en maar bezig met elke keer meer kennis vergaren. Ook tal van andere oorzaken kon ik nog verzinnen om niet te doen wat ik had moeten doen, relaties aanboren om te onderzoeken wie waar behoefte aan zou hebben. In bleef hangen in excuses bedenken om vooral te blijven doen wat ik deed en ondertussen hopen op andere resultaten en als die uitbleven dan er niet blij van worden. En dat werkt dus niet. Het gekke is dat ik anderen wel verder breng, help of inspireer, maar mezelf daar een tijdje in vergeten ben. Het bekende verhaal van de schilder, wiens verf van de muren afbladdert….

Dus Time4change!

Een nieuwe lente kan alleen tot bloei komen als de oude patronen en gewoonten worden doorbreken, als je echt een punt zet achter wat er tot nu toe was.

Ik heb prachtige voorbeelden van goed ondernemerschap om me heen. Ik vind het fantastisch te horen en zien hoe creatief ondernemende mensen zijn. Ook ervaar ik hoe belangrijk het is om contacten te onderhouden met je relaties. Om een glimlach om het hart te toveren van klanten of mensen die je geholpen hebben verder te komen. Kleine attenties. Aandacht geven. Alles wat je aandacht geeft groeit. En ik heb mijn eigen ondernemerschap geen aandacht gegeven. En daar ga ik vanaf heden verandering in aanbrengen. Daarom is dit het laatste blog op deze site, met deze ‘look en feel’. Bij de start van deze site zat ik nog in een andere flow. Ik wilde vooral vertellen wat ik allemaal wist. Kennis delen. De tools laten zien in mijn bagage. Maar het vertellen van dit alles gaat niet helpen beter te ondernemen. Ik moet DOEN en vooral iets anders doen om te kunnen doen wat ik het liefste doe.!

Mijn droom is nog steeds een trainingscentrum opbouwen. Een trainingscentrum waar jong en oud, werkend of niet werkend, hoog of laag opgeleid, met een groep of individueel welkom is. Waar een ieder kan rekenen op een warm welkom. Waar je zowel gecoacht als getraind kan worden. Waar je wordt geholpen authentiek en effectief te zijn. Ondersteund bij het onderzoeken wat het beste bij je past. Je talent en passie (her)ontdekken en een koers uitstippelen die helpt om te komen waar je wilt zijn. Waar teams leren hoe persoonlijk leiderschap helpend is bij een synergetische samenwerking. Mijn droom is het bieden van een omgeving die inspirerend is voor managementteams die beter willen presteren en innovatiever en creatiever willen worden, voor individuen om tot rust en inzicht te komen.

Als oud Cios’er en ex-topsporter, weet ik ook veel van fysieke trainingen, trainingsopbouw, gezondheid, energie en afvallen. Indien wenselijk zet ik dat ook in. Uiteindelijk hebben we als mens een viertal intelligenties die ingezet kunnen worden voor een pro-actiever leven. Mentaal (het denken), emotioneel (het hart), fysiek (het lichaam) en spiritueel (het geweten). Iedereen heeft deze zelfde gereedschappen om het heft in eigen handen te nemen en het indien wenselijk of noodzakelijk anders te gaan doen. Alles wat je tot nu toe hebt gedaan, is tot stand gekomen door de keuzes die je hebt gemaakt. Maak je andere keuzes, dan krijg je andere resultaten. Door anders te kijken, naar jezelf, je situatie en je mogelijkheden, krijg je nieuwe inzichten op basis waarvan je andere keuzes kunt maken.

Ik weet dus hoe het werkt… net als jij waarschijnlijk. Maar weten is niet genoeg. Dus wat ik voor anderen doe, ga ik nu voor mezelf doen. In praktijk brengen wat ik weet. Het lezen van een dieetboek helpt ook niet met afvallen. Het is een begin en kan motiverend werken, maar daarna begint het pas. Het volgen van een training persoonlijk leiderschap gaat de verandering niet brengen. Het zijn je leefstijl, je keuzes, je nieuwe gewoontes aanleren die bepalen of jouw gewenste verandering wordt bereikt. Want het doornemen van pagina’s met buikspieroefeningen gaat alleen helpen om een strakke buik te krijgen als ik de discipline heb de oefeningen te doen. ‘En niet twee keer, of twee weken, nee een heel leven lang. En zo is het met ondernemen ook. Je bent er niet met een website of het schrijven van een blog. Of twitteren of facebooken. Er is meer nodig. Discipline om aan ‘je bedrijf’ te werken. En dat begint vandaag. Zoals Dwayne Wyer ooit zijn boek de titel gaf: Niet morgen maar nu! En dat geldt voor mij en ieder ander die het anders wil. En van harte anders wil. Want het is je hart wat aangeeft ‘het is Time4Change-nu!

 

Dit bericht is geplaatst in Change. Bookmark de permalink.