Kwispelen!

Waar ga jij van kwispelen?
Weet jij waar jij van gaat kwispelen? Het woord kwispelen heb ik geleerd van managementtrainer Remco Claassen. Kwispelen doe je namelijk niet met je hoofd, maar ergens vanuit je onderbuik. En wanneer kwispel je? Als je blij bent. Net als een hond. Of iets gaat doen waar je heel veel zin in hebt. Of doet waar je heel veel plezier aan beleeft. En dat geeft je energie. En zeg nu zelf. Hoe vaak per dag kwispel je? Als je het in percentages uit drukt. Hoe veel? Let je wel eens op je energie? Heb je in de gaten wanneer en waarom je energie soms volledig wegloopt?
Ik krijg energie van coachen, training geven, groepen faciliteren voor een teambuilding, samen werken aan een gemeenschappelijk doel. Mensen inzicht geven in zichzelf, in hun talenten en drijfveren en laten stilstaan bij hoe patronen werken. En vooral, hoe je van niet helpende patronen af kunt komen.

Het is mijn uitdaging een ander te helpen tot inzicht te komen. Ik prijs me gelukkig dat ik naast een persoonlijk leiderschapstrainer en teambuilder, ook ooit als sporttrainer ben geschoold (CIOS) en zelf ex-topsporter ben. Dus ook veel weet van het fysieke lichaam, hoe dit fit te houden, zowel door te beweging als door wat je eet. En dat het in feite allemaal met ´leefstijl´ te maken heeft. Als je je doelen en wensen niet borgt in de agenda van je eigen leven, raken ze uit beeld. Als je niet weet wat wezenlijk belangrijk is en dus prioriteit heeft in je agenda, kom je er niet aan toe. Bij persoonlijk leiderschap wordt je je bewust van je persoonlijke (eigen) waarden en principes, je gedragingen al dan niet helpend en je mogelijkheden die veel ruimer zijn dan je denkt. Want je gedachten zijn je beperking van je mogelijkheden. Daarom wordt is het zo fijn als je snapt hoe je gedachten werken, wie je aap is en wie je professor en naar wie je wanneer het beste kunt luisteren. Ik word blij van het delen van mijn kennis, inzichten en ervaringen, daar ga ik van kwispelen. Dus als je denkt ik ga eens in gesprek en wil meer inzicht. Voel je welkom. Dat is waarom ik naast wat ik verder doe, ook coach en trainer ben. Met hart en nieren. Vanaf dat ik 3 was en een berenklas had tot en met de dag vandaag. Dus maak er gebruik van!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.